Kulturen er den lim, der binder os sammen. Den giver os noget at tale om, nye perspektiver på tilværelsen, en årsag til at komme ud af stuen og en følelse af at være en del af noget større. Kulturen italesætter de tanker og udfordringer, der præger vores samfund.

Det var en del af motivationen, da Movia, Danmarks største mobilitetsselskab, sammen med Soundvenue, som er en af landets førende kulturformidlere, skabte Kulturator i 2020.
Om Kulturator
Kulturator var et kurateret univers, der guidede til overraskende og berigende kulturoplevelser, som du kunne tage bussen direkte til og fra. Kulturator var aktivt fra 2020 til maj 2023.
Husk…
Soundvenue guider dig til kulturen.
Movia bringer dig til kulturen. 
Soundvenue Group A/S · CVR 30275837 · mail@soundvenue.com · Studiestræde 19, 1 · 1455 København K · 70200012 · Soundvenue Creative
Soundvenue Group A/S
CVR 30275837
mail@soundvenue.com
Studiestræde 19, 1
1455 København K
70200012
Soundvenue Creative
Rosalinde Mynster: »Der er noget med gentrificeringen af København – jeg bliver lidt sur på de fancy steder«
Månedens Kulturator er skuespiller Rosalinde Mynster, som guider til byens skæveste teateroplevelser, rendyrket teenagenostalgi og jagten på den bedste piña colada.

»Jeg kan godt blive misundelig på tilflyttere«, fortæller Rosalinde Mynster, der er opvokset i en villa på Frederiksberg og nu bor sammen med sin kæreste lige ved Halmtorvet. Den 30-årige skuespiller kan nemlig nogle gange føle, at hun kender sin hjemby lidt for godt: »Jeg bliver rigtig glad, når jeg finder noget nyt. Nogle gange skal jeg lige huske at kigge mig lidt omkring og se, hvor vilde bygningerne for eksempel er. Det tænker man jo normalt ikke over«.

Rosalinde er biografaktuel i Lisa Jespersens komediedrama ’Hvor kragerne vender’, der netop handler om en kunstnerisk København-tilflytter, som afskyr den landlige provins, hun kommer fra, og tager byidentiteten lige lovligt meget på sig.

»Rigtig mange synes, at karakteren er meget outreret optegnet«, siger Rosalinde om det satiriske kunstnerportræt. »Vi syntes selvfølgelig, det var sjovt at gøre grin med et miljø – men så langt fra virkeligheden er det faktisk ikke. Jeg synes helt klart, at jeg har været og er i de kredse«.

Hvilket teater fortjener mere opmærksomhed?

»Jeg er vokset op med to forældre, som har været skuespillere og altid har arbejdet på mange forskellige teatre. Så jeg har altid følt, at teatrene var pejlemærker for mig i byen – som nogle ekstra hjem, jeg har kunnet forbinde de forskellige områder med.

Jeg havde nærmest min opvækst på Teatret ved Sorte Hest. Som helt ung arbejdede jeg der i baren, og senere fik jeg min teaterdebut der. Det er et lille, hyggeligt teater, jeg elsker rigtig meget. De laver meget absurd teater. Det er der ikke så mange andre teatre, der gør. Jeg elsker absurd teater, for jeg synes, teater er så absurd i forvejen. Du behøver ikke lade, som om det er virkelighed – du kan bare gøre det helt fucked«.

Hvilket spillested har givet dig de fedeste musikoplevelser?

»Jeg er ikke typen, der er fan af bestemte artister, som jeg venter på at komme ind at se. Nogle gange er de fedeste oplevelser ting, man ikke engang har planlagt, og koncertoplevelser sker oftest lidt pludseligt for mig.

Jeg kan rigtig godt lide at være på Alice. Det er et rigtig fedt spillested. På et tidspunkt så jeg en mærkelig og obskur optræden derinde. På scenen var der to kvinder, der optrådte helt nøgne. De stod på en stige og spillede på synthesizers, mens de smurte sig ind i noget sort stads. Det var virkelig spændende«.

Hvilke biografer giver den bedste oplevelse?

»Jeg elsker Vester Vov Vov. Det er et godt date-sted. De viser mange gode film, men det er næsten lige så meget hele stedet, der har sjæl og giver følelsen af en gammeldags biograf. Nogle gange får jeg en drink ude i solen uden at gå i biografen. Det er det perfekte sted at sidde, for der er ikke så mange mennesker, og der er sol hele dagen.

Jeg synes også, det er sjovt at have det helt teenage-agtigt og gå i Palads. Når man laver sit bland-selv-slik, har man det, som om man er 14 år igen. Man skulle tro, Vester Vov Vov ville være det mest nostalgiske sted, men Palads har en anderledes form for romantisering over sig«.

Hvor ser du kunstudstillinger?

»Jeg elsker Louisiana – ligesom alle andre. De har nogle virkelig gode udstillinger, synes jeg. For eksempel var udstillingen med Pipilotti Rist helt vildt god. Men det skyldes jo også, at man får en hel tur ud af det, når man tager på Louisiana. Man kan både ligge i græsset og gå ud at bade. Og så kan jeg rigtigt godt lide at komme der under deres festivaler – især Louisiana Literature, hvor der også er koncerter og oplæsninger.

Jeg er ikke så meget på gallerier. Det har jeg tit tænkt på, at jeg godt vil være bedre til. Når mine venner fortæller, at de har været på galleri, er det sådan helt eksotisk. ’Nå, okay, hvordan gør man det?’. Er det ikke lidt, som om galleriet kun er til dem, der vil købe noget – eller hvad? Men det burde man da bare gøre alligevel«.

Hvor er dit favoritspisested?

»Jeg er veganer, så det indskrænker feltet rimelig meget. Vegansk mad er ofte sådan, ’det smager præcis ligesom en rigtig burger’. Enten bliver det meget junkfood-agtigt, eller også er det bare en superkedelig salatbar. Men der er ét vegansk fine dining-sted, som hedder Ark. Der kan man få syv retter, og det er virkelig luksusmad – dyrt og lækkert. Man kan jo ikke spise der hele tiden, men det er rigtig spændende for mig at komme der«.

Hvor er din stamcafé?

»Jeg er tit nede på Kihoskh. Det er nemlig nogle af mine venners far, der ejer stedet, så der er jeg ligesom også kommet, siden jeg var 18. Det er jo både en købmand og en bar. Det er meget convenient for mig, fordi der altid er rigtig mange, jeg kender, og det er nemt at sidde der.

Da jeg boede på Ryesgade, havde jeg helt klart en stamcafé, som var Den Franske Café ved Sortedams Sø. Den føles meget ’Anja og Viktor’-agtig, hvor man kan få et stort glas varm rødvin og en kop kaffe, og hvor det ikke er så fancy. Det kan jeg meget godt lide. Der er noget med gentrificeringen af København, hvor jeg godt kan mærke, at jeg bliver lidt sur på de fancy steder, fordi det hele bliver så posh og så ’rigtigt’«.

Hvilket sted er bedst til at lave din yndlingsdrink?

»Min bror og jeg har en ting for piña coladas. For nogle år siden fandt vi ud af, at det var vores begges yndlingsdrink. Fordi det er sådan en lidt pinlig drink, havde vi ikke turdet snakke med nogen om det. Nu har vi ligesom en fælles quest om at finde den bedste piña colada i byen. Vi har fundet en på 1656, der er rigtig god. Jeg skal helt klart ud at lede videre efter den bedste piña colada«.


Hvor vil du tage hen, hvis du holder staycation hjemme i København?

»Jeg elsker kanalrundfart. Det er fucking fedt. Hvis man gør det en dag, hvor der ikke er alt for meget trafik på vandet, kan det være afslappende at tage med en af kanalrundfarterne – især hvis ikke de snakker. Så kan man bare sidde og kigge lidt. Det er så forfriskende at se ud på vandet.

Derudover synes jeg bare, man skal tage på nogle cykelture – måske ud til nogle områder, hvor man ikke normalt kommer. Når det er godt vejr, kan man føle sig så fri på sin cykel. Man kan for eksempel cykle lidt rundt på Amager Fælled og klappe gederne. Der er virkelig skønt. Vi må udnytte, at vi er så privilegerede at have natur meget tæt på«.

No items found.
No items found.
views