Kulturen er den lim, der binder os sammen. Den giver os noget at tale om, nye perspektiver på tilværelsen, en årsag til at komme ud af stuen og en følelse af at være en del af noget større. Kulturen italesætter de tanker og udfordringer, der præger vores samfund.

Det var en del af motivationen, da Movia, Danmarks største mobilitetsselskab, sammen med Soundvenue, som er en af landets førende kulturformidlere, skabte Kulturator i 2020.
Om Kulturator
Kulturator var et kurateret univers, der guidede til overraskende og berigende kulturoplevelser, som du kunne tage bussen direkte til og fra. Kulturator var aktivt fra 2020 til maj 2023.
Husk…
Soundvenue guider dig til kulturen.
Movia bringer dig til kulturen. 
Soundvenue Group A/S · CVR 30275837 · mail@soundvenue.com · Studiestræde 19, 1 · 1455 København K · 70200012 · Soundvenue Creative
Soundvenue Group A/S
CVR 30275837
mail@soundvenue.com
Studiestræde 19, 1
1455 København K
70200012
Soundvenue Creative
Roberta Hilarius Reichhardt: »Det er et enormt befriende rum at være i«
Månedens Kulturator er biografaktuelle Roberta Hilarius Reichhardt, der guider til byens bedste restauranter, kunstoplevelser og et undervurderet, kreativt samlingspunkt.

»Det var lidt nervepirrende for mig at springe ud i det, fordi jeg var bange for, at jeg var dårlig«, siger Roberta Hilarius Reichhardt om arbejdet som skuespiller.

Roberta blev tidligt eksponeret for skuespillet gennem sine forældre, der arbejder med teater og film. Det var dog først, da hun som 17-årig landede sin første filmrolle i komedien ’Comeback’, at hun gav sig selv lov til at satse fuldt ud på skuespilvejen.

»Jeg havde overhovedet ikke nogen forventninger om, at jeg skulle få rollen. Men det gjorde jeg så«, fortæller Roberta om debuten.

»Jeg anede ikke, hvad jeg lavede. Jeg krydsede fingre, hver gang der blev sagt ’værsgo’, og håbede, den gik hjem. Men jeg fik virkelig meget ros«, fortæller Roberta, som siden kom ind på Den Danske Scenekunstskole i Aarhus og stod som færdiguddannet skuespiller i 2019.

Nu er hun biografaktuel med en hovedrolle i komediedramaet ’Lykkelige omstændigheder’ – instrueret af Anders W. Berthelsen, som Roberta sjovt nok spillede over for i sin filmdebut.

»Jeg følte, at jeg virkelig havde mulighed for at give plads til mig selv i det her projekt sammen med de andre skuespillere«, fortæller hun. »Anders ved nemlig, hvad det vil sige at stå der, og hvor klodset man egentlig nogle gange kan føle sig som skuespiller. Du skal gøre noget, der skal se helt naturligt ud, og som aldrig er sket før. Hvilket jo er en kæmpe løgn. Det er rart, når instruktøren forstår det arbejde«.

Med undtagelse af studietiden i Aarhus og et enkelt år i London har Roberta boet i København hele sit liv. Og på de 26 år har barndommens gader ændret sig markant.

»København har udviklet sig helt vildt meget, siden jeg var barn. Da jeg voksede op på Vesterbro, var der grønthandlere over det hele. Der var lokale bagere, slagtere, en ostehandel og mange små butikker. Et gammel ægtepar havde deres lille købmand, hvor jeg gik ned og fik en brikjuice, når jeg skulle i skole. Jeg kan godt savne den lokale stemning lidt – men sådan er det jo med nostalgi«.

Hvilket sted i byen gør dig særligt nostalgisk?

»Frederiksberg Have vækker barndomsminder – særligt i juletiden, hvor der er skruet så meget op for det hele med både skøjtebane og julelys. Jeg er kommet rigtig meget i den have som barn, og vi holdt flere fødselsdage der. Jeg har altid gået ture deroppe med familien og med skolen. Der er så mange minder«.

Hvor fanger du de nye biograffilm?

»Jeg bor vitterligt 30 sekunder fra Empire Bio, så det er den, jeg altid bruger – også fordi det er en virkelig hyggelig og god biograf. Jeg kan godt lide, at den er gemt væk, og den har en dejlig størrelse. Det er virkelig luksus at have en biograf så tæt på, for jeg kan tit gå meget spontant i biografen. Og jeg har intet imod at gå i biografen alene. Det sidste, jeg så derinde, var ’Verdens værste menneske’ af Joachim Trier. Så dejlig film«.

Hvor har du fået de bedste madoplevelser?

»Det sjove ved at gå ud og spise er at få mad, som du ikke kan få derhjemme. Sådan nogle retter får man på Jah Izakaya, som er en japansk restaurant på Gasværksvej. Det er meget specielt og smager virkelig godt. Jeg spiste der på min fødselsdag, hvor jeg tænkte: ’Jeg ved ikke, hvad jeg kigger på, men det ser sindssygt lækkert ud’«.

»Jeg vil særligt gerne anbefale Blaaregn Taverna, der ligger lige ved Rantzausgade. Det er en middelhavsinspireret københavnsk taverna. Alt, de serverer, er hjemmelavet, økologisk og så lokalt som overhovedet muligt. Det er virkelig hyggeligt at spise der sammen, fordi det er delemad. Og så smager det bare røvgodt«.

Hvor tager du helst hen, når du skal i byen?

»Når jeg skal have en festlig aften, så tager jeg hellere på restaurant end på klub. Det skal være en restaurant, der holder åbent i lang tid, så man kan få lov at få en skid på derinde. Baka d’Busk er et perfekt sted til det, for der er sindssygt festligt. Stemningen er virkelig skøn. De gør meget ud af at få folk til at føle sig velkomne og set. Man føler sig som en ven af huset, selvom man kommer derind for første gang. De har lækker vin og laver simpelthen så lækker mad, som kun er vegetarisk«.

Hvilke teatre viser de bedste forestillinger?

»Det er så lækkert, at vi bor i en lille by, men alligevel har så mange teatre. Jeg har egentlig ikke behov for at fremhæve nogle teatre mere end andre, for de tilbyder meget forskellige ting, og det er enormt fedt at have de muligheder«.

»Nu bor jeg tæt på Nørrebro Teater, som jeg synes, er et dejligt teater. De laver underholdende og sjove ting, som samtidig har bund og indhold. Derudover synes jeg, det er svært ikke at pege på Betty Nansen Teatret. De laver virkelig nogle fede ting. Det er ungt og nyt og inspirerende – uden de prøver at tage en ung hat på«.

Hvor ligger byens bedste datested?

»Da jeg datede min kæreste, var det forår, og vi var meget i Assistens Kirkegård. Vi tog et tæppe med og købte noget frokost. Det var en enormt hyggelig og afslappende måde at se hinanden på. Jeg kan godt lide, at der er plads – særligt i en situation, der kan være lidt intens. Så er det meget rart, der ikke sidder nogen lige ved siden af og larmer«.

Hvor har du haft gode kunstoplevelser?

»Det at tage på kunstudstillinger er noget, jeg deler rigtig meget med min mormor. Vi har mødtes et par gange ved ankeret på Nyhavn, og så har vi bare spadseret op ad Bredgade og taget de forskellige gallerier, der ligger der. Det er jo gratis, og der er alle mulige fede udstillinger. Det kan jeg faktisk virkelig anbefale at gøre. Så kan man slutte af på Designmuseum Danmark og spise en dejlig frokost der«.

Er der et undervurderet sted, som fortjener mere opmærksomhed?

»FOF’s aftenkurser, som afholdes forskellige steder i byen, fortjener mere opmærksomhed. Folk skal virkelig bruge det! Der er mange kurser inden for alt muligt: sprog, håndarbejde, musik. Der er foredrag, der er gode undervisere, og det er til at betale. Jeg går selv til oliemaling hver tirsdag. Det er superfedt. Jeg møder meget de samme mennesker, og mest i forbindelse med mit arbejde, så éns verden kan godt blive lille. Derfor er det superfedt at møde nogle helt andre mennesker, som alle samles om en fælles interesse. Det er et enormt befriende rum at være i«.

No items found.
No items found.
views