Kulturen er den lim, der binder os sammen. Den giver os noget at tale om, nye perspektiver på tilværelsen, en årsag til at komme ud af stuen og en følelse af at være en del af noget større. Kulturen italesætter de tanker og udfordringer, der præger vores samfund.

Det var en del af motivationen, da Movia, Danmarks største mobilitetsselskab, sammen med Soundvenue, som er en af landets førende kulturformidlere, skabte Kulturator i 2020.
Om Kulturator
Kulturator var et kurateret univers, der guidede til overraskende og berigende kulturoplevelser, som du kunne tage bussen direkte til og fra. Kulturator var aktivt fra 2020 til maj 2023.
Husk…
Soundvenue guider dig til kulturen.
Movia bringer dig til kulturen. 
Soundvenue Group A/S · CVR 30275837 · mail@soundvenue.com · Studiestræde 19, 1 · 1455 København K · 70200012 · Soundvenue Creative
Soundvenue Group A/S
CVR 30275837
mail@soundvenue.com
Studiestræde 19, 1
1455 København K
70200012
Soundvenue Creative
Mina Okabe: »København har en mere afslappet stemning end andre steder, jeg har boet«
Månedens Kulturator er den fremadstormende singer-songwriter Mina Okabe, som anbefaler byens hyggeligste spillested, en uformel vinbar, en intim arthouse-biograf og meget mere.

»Jeg er så positivt overrasket over folks respons«, fortæller Mina Okabe om medieomtalen og de DM’s og Reels-videoer, der er fulgt i kølvandet på udgivelsen af hendes behagelige og sommerlige soveværelsespop i år.

I sommer udgav den 21-årige sanger og sangskriver det roste debutalbum ‘Better Days’, og i november satte Okabe den hidtidige krone på værket med en udsolgt koncert i Lille Vega.

»Det har været virkelig nice at synge min musik live. Lille Vega var min første headliner-koncert, og det var fedt at opleve alle de mennesker, som kunne synge med på sangene«, siger Okabe, der også oplever stor succes på Instagram, hvor brugerne har lavet knap 900.000 Reels-videoer med hendes sang ‘Every Second’.

»Det er lidt svært at wrap my head around, fordi der er så mange. Det har gjort, at jeg er nået ud til forskellige lande, hvilket jeg altid har drømt om«, siger Okabe, hvis sprog nogle gange afspejler hendes internationale opvækst.

Hun er dansk-japansk, født i London og har siden boet i både Manila og New York. For seks år siden flyttede hun til Danmark, og det var her, sangskrivningen for alvor tog fart.

»Før jeg flyttede hertil, besøgte jeg København hvert år, fordi min fars familie er herfra. Jeg elsker København. Det er en hyggelig by med en mere afslappet stemning end de andre steder, jeg har boet. Alt, jeg laver med musik, foregår i byen. Både musikstudier og mit pladeselskab ligger her«.

Hvor i byen har du fået en stor musikoplevelse?

»Det var i Byhaven, at jeg spillede min anden koncert nogensinde med min egen musik og med band. Det var virkelig en vild oplevelse. Det var første gang, at mange af mine venner og familie så mig spille live. Jeg var ret nervøs op til koncerten, men det var sjovt. Byhaven om sommeren er så hyggelig. Det er nice, at der er gratis indgang. Der er en afslappet stemning, og efter nogen har spillet, kan man bare blive hængende, tage en øl og snakke med sine venner«.

Hvor køber du ofte kaffe?

»Risteriet laver en virkelig god kaffe. Det ligger i en kælder lige ved Kødbyen. Når jeg tager hen til Medley, som er det studie, hvor blandt andet sangene ‘Walk Away’, ‘Miss Those Days’ og ‘Like Other People’ blev produceret, kan jeg godt finde på lige at tage en kaffe fra Risteriet med på vejen. Jeg bestiller altid en cappuccino. Der er hyggeligt derinde, så det er også en god café at tage hen til med sine venner«.

Hvilken biograf kan du godt lide?

»Min veninde går virkelig meget op i film, og sidste år sagde hun, at vi bare skulle ind og se ‘Parasite’. Vi tog i Vester Vov Vov, som er en flot, lille biograf, der også har et caféområde. Det var en virkelig god og intim oplevelse. Jeg vil helt sikkert tage ind og se flere film i Vester Vov Vov i fremtiden, for de har nogle andre typer film, som ikke bliver vist i de store biografer«.

»Oplevelsen var særligt god, fordi jeg også blev meget positivt overrasket over filmen. Jeg havde ingen idé om, hvad jeg gik ind til, men den var virkelig god! Jeg elsker også sådan nogle film med plot twists og mystik. Og ingen af de ting, der sker i filmen, har man set komme. Så jeg fortæller alle, jeg snakker med, at de bare skal se ‘Parasite’«.

Hvor tager du på julegaveindkøb?

»Jeg elsker at give gaver, men jeg er ikke så god til at finde på dem. Men der er en lille butik ved Strøget, der har så meget forskelligt, at man altid kan finde noget. Den hedder Notre Dame og sælger en masse småting, plakater, køkkenting og glas. De har altid virkelig mange søde ting til hjemmet«.

»Ellers kan en oplevelse også være en god gave. Jeg fik for eksempel engang en tur til Creative Space. Det er et megahyggeligt sted, hvor man kan male på keramik, mens man drikker en god kop kaffe. Jeg lavede en virkelig grim skål, fordi jeg bare gerne ville prøve at male alt muligt forskelligt på den. Men det var sjovt! Haha, og så kan man jo give sin keramik væk i gave«.

Har du et stamsted?

»Jeg samles tit med venner og familie på Vores Vinbar. Det er et kooperativ, hvor ti mennesker er gået sammen om baren. Jeg føler, at ofte, når man tager på vinbar, skal man vide rigtig meget om vin, og der kan godt være en lidt tense stemning. Jeg kan derfor godt lide, at man ikke behøver vide så meget om vin her. Dem, der arbejder der, er glade for at komme med anbefalinger«.

»Da der var EM i fodbold i sommer, var vi et helt hold – både min familie, mine venner, medarbejdere og deres børn – som samledes og så landskamp sammen. Det var også her, jeg holdt release-fest, da jeg udgav ‘Better Days’. Det er et sted, som betyder meget for mig, og hvor jeg føler mig godt tilpas«.

Hvor tager du i byen?

»Jeg kan bedre lide øl og gode samtaler med mine venner end at tage på klubber. Vi kan godt finde på at tage hen til Blågårdsgade, fordi der ligger seks barer lige ved siden af hinanden, så normalt kan man nemt finde en plads. Man behøver ikke satse på ét sted. Der er også udendørs siddepladser med varmelamper, og det er vildt hyggeligt at sidde der«.

»Folkehuset Absalon er også nice, fordi de har mange events, og der er så uformelt. Jeg har været med til kærlighedsmusikbanko og drukket øl der, og det var virkelig sjovt. Man kunne købe en bankoplade med sangtitler på, og så spillede de forskellige kærlighedssange. Vi var der i en stor gruppe og sad og sang med på sangene«.

Hvor plejer du tømmermændene?

»Min mor er japaner, så jeg besøger Japan hvert år og elsker japansk mad. For mig er ramen den perfekte tømmermændsmad, fordi jeg altid craver noget saltet, dagen efter jeg har drukket. Jeg vil anbefale at besøge Ramen to Biiru, for deres ramen smager så godt. Jeg bestiller altid med enten shio eller spicy miso. Jeg elsker stemningen derinde. De har klistermærker på væggene, en lille arkademaskine og en sodavandsautomat, og de spiller japansk musik ude på toilettet. Det føles som at være tilbage i Japan«.

Hvor tager du hen, hvis du gerne vil lidt væk fra byen?

»Om sommeren tager jeg og mine venner over til Springforbi Strandpark, hvor jeg virkelig godt kan lide at bade. Stranden ligger lige ved siden af Dyrehaven, og man kan næsten se Eremitageslottet derfra. At bade er min yndlingsaktivitet om sommeren. Jeg bruger det meget til at clear my thoughts. På det her specifikke sted er der en cementplatform og nogle trapper ned til vandet. Der er også virkelig flot natur deromkring, og det er lukket og privat, hvilket er virkelig rart«.

No items found.
No items found.
views