Kulturen er den lim, der binder os sammen. Den giver os noget at tale om, nye perspektiver på tilværelsen, en årsag til at komme ud af stuen og en følelse af at være en del af noget større. Kulturen italesætter de tanker og udfordringer, der præger vores samfund.

Det var en del af motivationen, da Movia, Danmarks største mobilitetsselskab, sammen med Soundvenue, som er en af landets førende kulturformidlere, skabte Kulturator i 2020.
Om Kulturator
Kulturator var et kurateret univers, der guidede til overraskende og berigende kulturoplevelser, som du kunne tage bussen direkte til og fra. Kulturator var aktivt fra 2020 til maj 2023.
Husk…
Soundvenue guider dig til kulturen.
Movia bringer dig til kulturen. 
Soundvenue Group A/S · CVR 30275837 · mail@soundvenue.com · Studiestræde 19, 1 · 1455 København K · 70200012 · Soundvenue Creative
Soundvenue Group A/S
CVR 30275837
mail@soundvenue.com
Studiestræde 19, 1
1455 København K
70200012
Soundvenue Creative
Lasse Dein: »Det er fedt, når spisesteder insisterer på at være vegetariske«
Månedens Kulturator er Lasse Dein, der anbefaler nye teaterstemmer, lokal storbystemning og en plantebaseret restaurantperle.

»Det har været en heftig proces«, siger Lasse Dein om sit nyeste projekt, ’Maskulin’.

På bare tre måneder skrev han og den tidligere P3-satiremakker Kasper Stensgaard deres første fiktionsserie samt syv tilhørende sange, der også er samlet på en ep. I oktober fik ’Maskulin’ premiere og markerede samtidig et nyt kapitel for Lasse Dein, der er sprunget ud som freelancer.

»Jeg har lavet sketches i tusinde år. Det har været udgangspunktet for min karriere og også lidt en boks, jeg har puttet mig selv i. ’Maskulin’ var et forsøg på at træde lidt over i et andet felt«, fortæller 26-årige Lasse Dein, der startede på DR’s Talenthold i 2019 og indtil i år har været fast medlem af P3’s satireredaktion.

’Maskulin’ følger den bløde og letpåvirkelige mand Victor, der har så svært ved at håndtere sin egen maskulinitet, at han er blevet fuldkommen handlingslammet. Han sendes på et mystisk mande-retreat, hvor han konfronteres af både muskuløse artsfæller, der råber helt ned fra maven, og pjevsede ’desertører’, der har gemt sig i den omkringliggende skov.

»De her to poler, som er meget skarpt stillet op i serien, var meget levende for mig, og for hvordan jeg så på samtalerne i mine vennegrupper og i medierne. Der var den ene side og den anden side af de her maskuline idealer, som talte imod hinanden. Jeg kunne se, at jeg stod lidt i midten af dem og ikke anede, hvilken vej jeg skulle gå«, siger Lasse om grundlaget for serien.

»Nu hvor jeg har embracet mit forhold til min egen maskulinitet i et års tid, har jeg fået lidt mere kant. Når jeg ser på Victor i ’Maskulin’, får jeg helt ondt i maven over, hvor meget han kunne minde om mig. Men hvor er jeg glad for, at jeg ikke er sådan mere«.

Når det kommer til København, føles forholdet stadig ret nyt for Lasse, der er opvokset i den lille midtjyske by Bording, flyttede til hovedstaden i 2019 og nu bor på Nørrebro med sin kæreste.

»Det er ret vildt at være i en by, som så mange strømninger stammer fra. Det er både lidt angstprovokerende og rigtig fedt. Det er spændende, at her er så meget kunst, design, kulturarv og historie. Jeg er virkelig taknemmelig for at bo her«.

Hvornår er du særligt glad for at bo i København?

»Når jeg får følelsen af, at jeg bor i en storby, samtidig med at det er meget lokalt. Der er et sted på Ægirsgade, der hedder Basal, som virkelig giver mig den lokale følelse. Rikke hedder ejeren. Hun er simpelthen en del af stedet for mig. Hun er sindssygt imødekommende, megasjov og nede på jorden. Hun kalder det ’byens landhandel’, og folk kommer ind og køber alle mulige øko-ting. Hun kan også lave en god kop kaffe og en bolle til dig«.

Hvor er dit yndlingsspisested?

»Jeg vil til hver en tid anbefale Baka d’ Busk. Det er så hyggeligt et sted med god stemning, smuk indretning og dejlig beværtning. Det er meget nede på jorden, samtidig med at det føles lidt formelt. Det er en rigtig svær balance, som de lykkes med. Og så er alt vegetarisk eller vegansk, hvilket er inspirerende til egen madlavning. Det er fedt, når spisesteder insisterer på at være vegetariske – og gør det lækkert, så vegetarerne ikke bare får en dårlig side dish«.

Hvor har du set den bedste teaterforestilling?

»Det første teater, jeg så i København, var ’Velkommen til Pandora’ med Emma Sehested Høeg på Revolver. Det var bare sindssygt sjovt og pissegodt. Jeg er stor fan af Emma og Jennifer Vedsted Christiansen, der til sammen er ’How to Kill a Dog’. De to har den – mere end nogen andre lige nu«.

»Jeg glæder mig desuden rigtig meget til at se ’Sex’ på Aveny-T (kører frem til 10. december, red.). Leo Mendes, der har skrevet stykket, er sindssygt dygtig. Og min gode ven Nina Rask, der spiller en af hovedrollerne, er jo vanvittigt dygtig også«.

Hvor i byen har du haft den største koncertoplevelse?

»Jeg snakker tit om den norske duo Karpe. De er for vilde! Der er sikkert nogle smarte nordmænd, som tænker: ’Karpe, de er bare folkelige’. Men de er vildt konceptuelle og kunstnerisk ambitiøse. Og så er det fedt at se to minoriteter, der laver østligt inspireret musik, samle den norske nation. De har udsolgt arenaen Oslo Spektrum ti gange i streg«.

»Jeg så dem spille i Store Vega, hvor de havde otte dansere med på scenen. De fløj ind over publikum på en stor, oppustelig flyvemaskine. De er bare så next level, og de har det vildeste band. De spiller næste år på Roskilde Festival, så dem skal man bare høre«.

Hvor har du set en kunstudstilling, der gjorde indtryk?

»Tidligere har jeg faktisk ikke dyrket museer så meget, men fordi min kæreste er kunstner, er det noget, jeg er begyndt at forholde mig mere til. Jeg havde en rigtig god oplevelse med ’Light & Space’-udstillingen på Copenhagen Contemporary, som havde værker med James Turrell, Jeg synes, han er virkelig inspirerende. Så vidt jeg forstår det, har han oplevet et guddommeligt lys inde i sig selv, og det har han så lyst til at kanalisere ud til os andre. Derfor laver han lysinstallationer, man kan træde ind i. På en måde er det meget ud af boksen at være så konkret i sit udtryk. Det er jeg virkelig draget af«.

Hvor har du haft de bedste byture?

»Jeg har virkelig ikke klubbet den særlig hårdt i København. Det er nok, fordi der var lockdown et halvt år efter, jeg flyttede hertil. Nu synes jeg, det er for sindssygt at stå i kø for at komme ind på en klub. Så er jeg efterhånden mere til bodegastemning«.

»Jeg har haft nogle gode aftener på Kanal Bodega på Christianshavn. Der er en dejlig stemning, og det er særligt et godt sommersted, fordi man kan sidde udenfor. Det ligger i et hyggeligt område, hvor man får følelsen af at være en del af det gamle København. Det Rene Glas på Nørrebrogade er også en hyggelig bodega. Stedet virker ret young, og der er en mangfoldig vibe med plads til alle typer«.

Hvor plejer du tømmermændene?

»Det kan være ret lækkert at gå ud og spise en brunch. Det lyder måske lidt jysk – men det er jeg jo også. Det kunne for eksempel være på Wulff & Konstali på Sankt Hans Torv. Det er ikke nødvendigvis det billigste sted at spise brunch, men det er rigtig lækkert. Der er både sødt og surt og salt – alt det, man har brug for, når man har ondt i hovedet. Det er virkelig rart at komme ud ad døren, især hvis man lige kan sidde i et solspot på torvet«.

Hvor tager du hen, hvis du skal forkæle dig selv?

»Jeg kan godt lide wellness, og jeg ved, der ligger mange gode wellness-steder i København, jeg ikke har prøvet endnu. Men jeg har indtil videre været forbi Samadhi Spa i Indre by, som er et sindssygt rart og meget professionelt sted. De har en god, Buddha-agtig vibe. Jeg bestilte to timers massage – så får man altså bare hele turen. Det er faktisk næsten lidt for intenst, men det var fedt«.

No items found.
No items found.
views