Kulturen er den lim, der binder os sammen. Den giver os noget at tale om, nye perspektiver på tilværelsen, en årsag til at komme ud af stuen og en følelse af at være en del af noget større. Kulturen italesætter de tanker og udfordringer, der præger vores samfund.

Det var en del af motivationen, da Movia, Danmarks største mobilitetsselskab, sammen med Soundvenue, som er en af landets førende kulturformidlere, skabte Kulturator i 2020.
Om Kulturator
Kulturator var et kurateret univers, der guidede til overraskende og berigende kulturoplevelser, som du kunne tage bussen direkte til og fra. Kulturator var aktivt fra 2020 til maj 2023.
Husk…
Soundvenue guider dig til kulturen.
Movia bringer dig til kulturen. 
Soundvenue Group A/S · CVR 30275837 · mail@soundvenue.com · Studiestræde 19, 1 · 1455 København K · 70200012 · Soundvenue Creative
Soundvenue Group A/S
CVR 30275837
mail@soundvenue.com
Studiestræde 19, 1
1455 København K
70200012
Soundvenue Creative
Kamma: »Der er altså secondhand-guld at finde, hvis man tager ud i provinsen«
Månedens Kulturator er det albumaktuelle poptalent Kamma, der guider til byens bedste genbrugsbutikker, oversete spillesteder og store madoplevelser.

»Det er mit lille, bankende hjerte på et sølvfad, der bare ligger fremme. Please take care of it!«, siger Kamma – grinende, men alligevel med alvor bag ordene.

For den 27-årige musiker med det borgerlige navn Signe Marie Bang taler om sit debutalbum, der udkommer 11. november og bærer den meget sigende titel ’Diary’. Sangene handler om de mange følelser, hun har gennemlevet de seneste år med sygdommen alzheimers tæt inde på livet.

»Min mor var syg i 12 år og døde sidste år, så det har virkelig sat sit aftryk. Singlen ’Crying Again’ er skrevet i den periode, hvor hun døde. Jeg har skullet holde tungen lige i munden i forhold til at færdiggøre det her album og spille koncerter og samtidig virkelig være i sorg«, siger Kamma om arbejdet med ’Diary’, der bygger videre på 2021-ep’en ’Momentary Emotions’.

»Sangene på ep’en handlede meget om at have en kronisk syg forælder og finde ud af, hvordan man går fra barn til voksen i det og sætter grænser. Den fortælling findes helt sikkert også på albummet, bare i en ny version, fordi jeg stille og roligt er blevet voksen og kan se tilbage på tingene. Nu kan jeg stå mere fast ved de holdninger og følelser, jeg har omkring det«.

Kamma-projektet giver Signe rum til at formidle de følelser og tanker, hun har måttet skrue ned for gennem sin opvækst.

»De sider, jeg som yngre kunne mærke, at omverden syntes, var for meget – dem giver jeg virkelig mig selv lov til at være i, når jeg skriver mine tekster og står på scenen. Jeg må godt råbe højt og fylde«, fortæller hun.

Ikke bare musikken, men også København har været et trygt fristed for Signe, der er vokset op i Vanløse, flyttede til Nørrebro som 19-årig og nu bor med sin mand i Skovlunde.

»Jeg har haft et ret intimt forhold til byen, fordi jeg har udforsket den så meget som ung. Jeg begyndte allerede som 13-14-årig at tage meget ud, fordi jeg ikke havde det så nemt derhjemme. Jeg har taget til mange mærkelige fester alle mulige steder, men aldrig følt mig skræmt. Jeg har følt mig rigtig tryg ved at være i den her by, og jeg kender den godt«.

Hvilke spillesteder har givet dig store koncertoplevelser?

»Der ligger rigtig mange seje, små steder rundt omkring. Jeg elsker Børneteatret på Christiania. Det er jo ikke rigtig et anerkendt spillested, men de har rigtig meget god musik. Jeg hørte meget postpunk der, da jeg var yngre. Jeg har også hørt M. Rexen, som jeg elsker rigtig meget, derude. Karens Minde Kulturhus, der ligger i Sydhavnen, har også nogle seje events. De slår et stort, cirkusagtigt telt op om sommeren, og det er ret fantastisk at stå der«.

Hvor har du set en kunstudstilling, der gjorde indtryk?

»For nogle år siden blev jeg virkelig hooked på Den Frie Udstillingsbygning på Østerbro. De har et helt spejlblankt, sort gulv, som hele tiden bliver malet op, så man kan se sin egen refleksionen i det. Jeg så udstillingen ’Becoming Animal’, hvor der var et maleri fra 1846, som er malet af Ditlev Blunck og hedder ’Mareridt’. Det forestiller en kvinde, der ligger nøgen i sin seng, mens der sidder en mare på hendes bryst. Hun er i smerte og drømmer noget ubehageligt. Det passede helt vildt godt til, hvordan jeg selv kæmpede med angst og drømte en masse uhyggelige ting. Jeg bruger kunst til at genspejle følelser, og jeg kan blive helt ramt af, at andre kan føle det samme som mig – også selvom det er et maleri fra 1800-tallet«.

Hvilke spisesteder har givet dig de bedste madoplevelser?

»Ark på Østerbro er et sindssygt godt sted med vegansk gourmetmad. Det er dejligt at blive præsenteret for vegansk mad, som er noget helt andet, end det man selv prøver at lave. Det er ekstremt velsmagende, smukt og godt tilberedt. Min mand og jeg er begge kunstnere, så vi er altid lidt broke, og vi vil aldrig selv have råd til at spise der. Men jeg prøvede det, fordi min svoger er god til at invitere familien ud«.

»Hvis jeg selv skulle betale, ville jeg tage på Tribeca, der ligger i Nordvest. Det er et pizzasted med gode råvarer, der også har også både vegetariske og veganske udgaver af deres mad. Og så er der bare megahyggeligt og nede på jorden. De har et kæmpestort ildsted, som man kan sidde og chille ved«.

Hvor er man sikret en god bytur?

»Jeg kan rigtig godt lide at tage på Hotel Cecil. De har en rigtig god bar. Jeg har spillet koncert på deres natklub Cecil AM, hvor jeg først gik på kl. 24, og det var nice. Det er et ret fedt koncept, fordi man kan få nogle drinks, der er gode og til at betale. Man får klubvibes, men uden det er indelukket. Det er et rart og æstetisk smukt lokale at være i, hvilket også betyder noget for mig«.

»Hvis jeg skal have en helt ’ølleren’ fredag og godt vil spise en pølse, før jeg skal i byen, så tager jeg på Lygtens Kro i Nordvest. Det er et sådan lidt bratwurst-agtigt sted, men der er også sindssygt hyggeligt, og man kan få mange gode øl«.

Hvor køber du dit tøj?

»Jeg køber nærmest kun genbrugstøj. Jeg synes, det er så sjovt, og det giver en kæmpestor tilfredsstillelse, når man finder nogle gode ting, der ikke koster særlig meget. Jeg vil gerne anbefale Thrift Planet, der ligger inde i Studiestræde. Det er min venindes butik. Jeg lærte hende at kende, fordi jeg opdagede butikken og godt kunne lide de ting, hun fandt. Hun køber noget virkelig nice tøj hjem fra både Berlin og Italien. Jeg har også fundet virkelig mange gode ting i Something Else på Elmegade. Det er en supergrineren butik, der både sælger secondhand-tøj og sexlegetøj«.

Hvilket sted i udkanten af byen fortjener mere opmærksomhed?

»Der er altså secondhand-guld at finde, hvis man tager ud i provinsen: Husum, Herlev, Brønshøj. Der ligger nogle kæmpe genbrugsbutikker, hvor der bare er etager med gode ting. Det er en rigtig fin måde at slå hjernen fra på, hvis man har det lidt ængsteligt – bare tage en god podcast i ørene og gå rundt og kigge derude. Der er særligt én af de her genbruger, som har været en tro, god ven for mig. Den hedder Lumi Genbrug, og den ligger i Husum. Der er altid nogle meget søde gamle damer bag disken, som giver én et selvtillidsboost med komplimenter som ’Hvor er den sød!’«.

Hvor tager du hen, når du skal forkæle dig selv?

»Så vil jeg tage i Sjællandsgade Bad, hvor jeg kan ligge i et karbad og høre lydbog eller læse. Det er bare luksus. Selvom jeg bor i hus nu, så er det sjældent, jeg kommer i kontakt med steder, hvor man kan tage karbad. Så det er lækkert at tage derhen – specielt om vinteren, når man er helt gennemkold. Man kan godt være totalt basket bagefter, fordi man har haft det så varmt. Så kommer man bare ud som en rosin. Det er sygt skønt«.

No items found.
No items found.
No items found.
views