Kulturen er den lim, der binder os sammen. Den giver os noget at tale om, nye perspektiver på tilværelsen, en årsag til at komme ud af stuen og en følelse af at være en del af noget større. Kulturen italesætter de tanker og udfordringer, der præger vores samfund.

Det var en del af motivationen, da Movia, Danmarks største mobilitetsselskab, sammen med Soundvenue, som er en af landets førende kulturformidlere, skabte Kulturator i 2020.
Om Kulturator
Kulturator var et kurateret univers, der guidede til overraskende og berigende kulturoplevelser, som du kunne tage bussen direkte til og fra. Kulturator var aktivt fra 2020 til maj 2023.
Husk…
Soundvenue guider dig til kulturen.
Movia bringer dig til kulturen. 
Soundvenue Group A/S · CVR 30275837 · mail@soundvenue.com · Studiestræde 19, 1 · 1455 København K · 70200012 · Soundvenue Creative
Soundvenue Group A/S
CVR 30275837
mail@soundvenue.com
Studiestræde 19, 1
1455 København K
70200012
Soundvenue Creative
Julie Pavon: »Alle kunne tage den sprudlende energi fra koncerten direkte ind på dansegulvet«
Månedens Kulturator er den 23-årige musiker Julie Pavon, som fortæller om sin go-to genbrugsbutik, en legesyg kunstudstilling og et spillested med »gang i den«.

»Der ligger noget inde i min krop, som jeg skal ud med – og jeg mærker, at crowden har det på samme måde«, siger Julie Pavon om den særlige energi, som hendes liveshows er blevet kendt for. »Jeg føler, at koncerterne er der, hvor man virkelig kan mærke mig som musiker og kunstner. Det bliver meget kropsligt og rastløst på en powerful måde«.

Den 23-årige artist gav et hav af koncerter i 2022, og hun fortsætter sin gode liveform til karrierens to første headlinerkoncerter i februar og marts – én i fødebyen Aarhus på Volume Village og én i københavnske Lille Vega.

»Jeg glæder mig mega meget til at sætte mit helt eget show op. Det er jeg i gang med at forberede nu. Det bliver fucking vildt, og folk kommer både til at se noget nyt og høre ny musik fra mig«, fortæller Pavon.

2023 kommer også til at byde på flere musikudgivelser fra Julie Pavon, der indtil videre har tre singler ude. Senest blev den house-pulserende selvværdshymne ’Don’t Call Me Out’ udvalgt til P3’s Uundgåelige, og det giver den energiske kunstner blod på tanden til fortsat at lave sange på sine egne præmisser.

»Det vigtigste for mig er at udvikle min egen lyd og min egen kreativitet, inden der kommer for mange udefra og dirigerer, hvad der skal ske«, siger Julie Pavon.

»Jeg har haft møder med labels, og nogle gange har jeg oplevet, at de gerne vil dreje én i en bestemt retning for at kunne opnå forskellige ting. Men jeg fik P3’s Uundgåelige, og jeg fik plads på playlisterne. Så jeg tror bare, det vidner om, at jeg skal følge min intuition. Det giver mig motivation, at jeg ikke behøver at passe ind i en boks, men bare kan give den gas«.

Julie Pavons musikalske karriere som soloartist begyndte nærmest fra det sekund, hun flyttede fra Aarhus til København. I efteråret 2019 fyldte Pavon to IKEA-poser og boede til en start på en venindes sofa. Dagen efter mødte hun produceren Uffe, som i dag stadig er en fast musikalsk samarbejdspartner.

»Det er skønt at bo i København. Jeg har mødt en masse gode mennesker og venner«, fortæller Pavon, som i dag bor på Nørrebro. »Der er mange, som tager initiativ rundt omkring i byen – initiativ inden for politik, inden for musikverdenen, inden for alting. Der er hele tiden gang i byen«.

Hvor i byen har du haft en særligt god koncertoplevelse?

»For nyligt havde jeg en rigtig god koncertoplevelse på Hotel Cecil, hvor nogle jeg kender, der hedder Tuhaf, spillede. Det fungerede megagodt. Man kunne danse derinde, der var masser af plads, og det var bare en skidegod koncert. Og så kunne jeg godt lide, at publikumsområdet kort tid efter koncerten blev lavet om til dansegulv, så alle kunne tage den sprudlende energi fra koncerten direkte ind på dansegulvet, hvor der var nogle fede dj’s. Jeg havde også selv en rigtig god oplevelse, da jeg spillede der. Der var gang i den!«

Hvilken fritidsaktivitet dyrker du i København?

»Nogle af mine venner og jeg har for nyligt fået en ting for bordtennis. Det er megasjovt! Vi var hjemme hos en vens forældre, hvor vi spillede bordtennis, og vi blev enige om at finde ud af, hvordan man kan spille det i København. Så fandt jeg ud af, at man kan leje bordtennisborde i Grøndal Multicenter i Nordvest. Jeg tror næsten altid, man kan finde et ledigt bord. Og så bare tage derover og spille bordtennis i et par timer, når det er vinter og koldt. Det er en sjov ting at gøre – og måske lidt anderledes end de ting, man ellers laver i hverdagen«.

Hvor finder du ny inspiration?

»Jeg får meget inspiration, når jeg går rundt i gaderne, og når jeg cykler rundt i København. Nogle gange får jeg pludselig en idé til en sang. Det skete med min sidste single, ’Don’t Call Me Out’, mens jeg cyklede, at hele idéen kom. Det handler om at få luft, energi og nye indtryk, og det kan man jo gøre mange steder. Det er jo ikke, fordi der er skov midt i København, men så kan man tage i Assistens Kirkegård, som er let tilgængelig. Man kan også udforske Bispebjerg Kirkegård. Den er stor og meget smuk og har nogle hyggelige huler rundt omkring«.

»I Århus er der skov og vand lidt tættere på byen, og det savner jeg måske lidt. Men jeg har fundet ud af, at man jo i virkeligheden kan tage til Hareskoven rimelig nemt. Det vil jeg gerne gøre noget mere i år – gå rundt og dufte til skoven«.

Hvilken biograf viser de bedste film?

»Sidste år så jeg den fedeste dokumentar. Den foregik i Beirut og handlede om et kvindeligt libanesisk metalband, deres venskaber og musik, og den var både øm og rå. Det var meget inspirerende, både menneskeligt og musikalsk. Filmen hedder ’Sirens’, og bandet hedder Slave to Sirens. Den så jeg inde i Grand Teatret. Og det er det, Grand kan for mig. De viser nogle film, som man måske ikke lige ellers havde opsøgt. Man kan gå ind på deres hjemmeside og finde en film, man slet ikke har set i annoncer eller på sociale medier, og tænke, det her lyder superfedt«.

Hvor har du fået en stor kunstoplevelse?

»Copenhagen Contemporary har ofte nogle enormt spændende udstillinger. For ikke så lang tid siden så jeg Francis Alÿs’ udstilling ’Children’s Games’. Den var virkelig smuk. Man kom ind i et stort, mørkt udstillingsrum, hvor der var sat store skærme op over det hele. Ved hver skærm var der børn fra hele verden, der legede forskellige lege. Det kunne være sjipning eller at rulle et bildæk. Det mindede mig om at bruge den umiddelbarhed, som børn har«.

Hvor køber du dit tøj?

»Som mange andre synes jeg, det er fedt at tage i genbrugsbutikker. Det er godt for miljøet, og så er det også bare nice at finde nogle unikke ting. Man får en high, når man finder et eller andet sjovt. Keiko er en go-to, hvis jeg skal finde en top, nogle bukser eller noget andet konkret. Den ligger i Birkegade, en sidegade til Elmegade. Det er lidt dyrere end andet genbrug, fordi de lige har gjort arbejdet for én. De har allerede samlet, hvad jeg synes er fedt«.

Hvilket sted fortjener mere opmærksomhed?

»Cicchetti er en restaurant, som jeg rigtigt godt kan lide. Det er autentisk italiensk cuisine. Man kan få en masse forskellige små retter og lave sin egen sammensætning. Det smager megagodt, og de har også gode vine og gode drinks. Og så synes jeg bare, der er en rigtig dejlig og afslappet energi derinde. Der er også ret flot indrettet med en masse farver, hvilket er rart. Mange af mine venner har ikke hørt om den. Den ligger sjovt nok på Nørrebrogade, men jeg tror, mange går forbi uden at tænke over, at den er der«.

Hvor tager du hen, når du skal pleje tømmermændene?

»Så tager jeg typisk forbi Take & Eat. Det er rart med noget tæt på, og så slår det aldrig fejl med en durum med halloumi. De har også flere ekstra ting, man kan putte i sin durum, end andre steder. Der er også Ali Bageri ved Den Røde Plads. Det er megalækkert. Der kan man få nogle gode varme retter, og det er også semi-sundt, alt efter hvad man vælger. Så kan kroppen lige komme lidt ovenpå igen. Og når det er sommer, er der meget liv deromkring«.

Hvor i byen lader du op?

»Sjællandsgade Bad er et skønt sted. Det ligger også tæt på, hvor jeg bor. Det er meget tilgængeligt og ikke særligt dyrt at komme ind og købe tid til at ligge i et karbad. Man kan også ligge ved siden af sine venner. Det er også rart at tage derhen, hvis man har tømmermænd, eller hvis man midt på ugen har brug for at komme helt ned i kroppen. Kroppen slapper af, sindet slapper af«.

No items found.
views