Kulturen er den lim, der binder os sammen. Den giver os noget at tale om, nye perspektiver på tilværelsen, en årsag til at komme ud af stuen og en følelse af at være en del af noget større. Kulturen italesætter de tanker og udfordringer, der præger vores samfund.

Det var en del af motivationen, da Movia, Danmarks største mobilitetsselskab, sammen med Soundvenue, som er en af landets førende kulturformidlere, skabte Kulturator i 2020.
Om Kulturator
Kulturator var et kurateret univers, der guidede til overraskende og berigende kulturoplevelser, som du kunne tage bussen direkte til og fra. Kulturator var aktivt fra 2020 til maj 2023.
Husk…
Soundvenue guider dig til kulturen.
Movia bringer dig til kulturen. 
Soundvenue Group A/S · CVR 30275837 · mail@soundvenue.com · Studiestræde 19, 1 · 1455 København K · 70200012 · Soundvenue Creative
Soundvenue Group A/S
CVR 30275837
mail@soundvenue.com
Studiestræde 19, 1
1455 København K
70200012
Soundvenue Creative
Goss: »Jeg har et meget emotionelt forhold til byen«
Månedens Kulturator er musikeren Goss, som blandt andet deler sine foretrukne genbrugsbutikker, bogcaféer og spisesteder i byen.

»Lige nu føler jeg mig 50 procent københavner og 50 procent country boy«, fortæller Goss.

Den danske musiker, der går under det borgerlige navn Mads Damsgaard Kristiansen, er vokset op lidt uden for Svendborg og flyttede for mere end ti år siden til København.

»Jeg er blevet voksen i København, så på den måde er København ligesom installeret i mig. Jeg har et meget emotionelt forhold til byen«, siger Goss, der forleden flyttede til Amager efter et årti på forskellige Nørrebro-adresser.

»Amager er vildt!«, lyder den umiddelbare vurdering efter at være bosat på Ingolfs Allé i et par uger. »Det er lidt mere en mellemting mellem Sydfyn og Nørrebro. Det merger de to forskellige energier, jeg har haft i mit liv«.

Goss’ indre country boy blev i den grad slået løs på hans første soloalbum ’Group Therapy’ fra 2020, hvor legesyge eksperimenter med den ellers rimelig konservative musikgenre var i højsædet. På det nye album ’I Feel Like Planet Earth’ bygger han videre på countrypoppen – denne gang med et tekstunivers, der kredser om både hans egen og planetens ustabile tilstand.

»Halvvejs inde i arbejdet med pladen fik jeg konstateret en belastningsdepression, som kom af stress. Jeg havde allerede skrevet sange, der handlede om det, så jeg går ud fra, at jeg intuitivt godt vidste det. Det gennemsyrer hele pladen, at jeg kæmper. Men pladen handler også rigtig meget om, at jeg leder efter ligheder mellem min tilstand og planetens tilstand. Så det er også en klimaplade«, fortæller Goss.

»Jeg har en tendens til bare at brænde igennem med ting uden at have en god balance. Jeg er kommet rigtigt godt ud af det nu, men jeg kan stadig godt mærke, at jeg skal prøve at finde mig selv igen«.

Hvor tager du hen, når du skal i byen?

»Jeg må ærligt indrømme, at jeg mest er en privatfesttype. Men jeg holdt releasefest for ’I Feel Like Planet Earth’ på et rigtigt nice og helt nyåbnet sted, der hedder Flere Fugle. Det ligger i Nordvest og er lidt en mellemting mellem et bageri og en vinbar, hvor man også kan få fadøl. Det er et gammelt autoværksted, som de har ryddet fuldstændigt. Megafedt sted«.

Hvor har du haft den bedste koncertoplevelse?

»Jeg går faktisk til lidt færre koncerter, end jeg føler, jeg burde. Men jeg så min kæreste (Mø, red.) spille i Den Grå Hal i oktober, og det var megafedt! Hun havde ikke spillet den slags show i tre år, så det var rørende at se hende tilbage på en scene. Og så er det fedt at være til koncert på Christiania, som er et exceptionelt sted i sig selv«.

Hvor kan du bedst lide at købe tøj?

»Jeg plejer at sige, at jeg ikke har købt nyt tøj i syv år, og det har jeg stadig ikke. Genbrug har fire wins: Det er billigt, du får noget tøj, som andre ikke umiddelbart kan få fat i, der bliver ikke produceret nyt, og pengene går til et godt formål. På den måde er det en no-brainer at gøre det så meget, som man overhovedet kan«.

»Jeg har et par genbrugsbutikker, jeg synes, er rigtigt gode. Der ligger for eksempel to ude i Søborg: En, der hedder Lions Club, og en Folkekirkens Nødhjælp, som ligger lige ved siden af. Jeg leder meget efter jakkesæt, slips og skjorter, og de to butikker er stærke i de kategorier. Jeg kan godt lide, at de er store, at der er meget at vælge imellem, og at det ikke er kurateret«.

Hvor ligger dine stamspisesteder?

»Durum Bar er en klassiker. Ingen af mine venner tør vælge kebabstedet overfor, fordi vi er så inkarnerede Durum Bar-fanatikere. Hvis vi kender nogle, der vælger det andet sted, slår vi hånden af dem, haha«.

»Ellers er Ingolfs Kaffebar helt klart blevet mit nye stamsted, og de laver virkelig lækker mad. Jeg har faktisk lige spist der tre dage i træk, hvilket er en smule farligt. Deres menu er lidt dagens ret-agtig, hvor de har en håndfuld forskellige retter, man kan vælge imellem i et stykke tid ad gangen, og så bliver de skiftet ud«.

Hvilken biograf viser de bedste film?

»Cinemateket er et lidt underkendt sted. Folk tror, det kun er for filmnørder, men de viser ikke kun kunstfilm – også mange klassiske, gode film. Jeg var inde og se Claire Denis’ film ’Beau travail’ med min gode ven Jeppe. Den foregår på en militærbase og er virkelig vild. Det var en fed oplevelse«.

Hvor finder du de bedste boghandlere?

»Jeg er blevet lidt af en bogfanatiker de seneste par år. Nogle gange kan det være lidt uoverskueligt at gå i bogbutikker, fordi man skal igennem meget for at finde de gode ting, men i Storrs Antikvariat har de næsten kun gode ting. Deres udvalg er sindssygt velkurateret, og så er der megahyggeligt«.

»Jeg vil også gerne anbefale Det Lilla Rum, som er en feministisk bogcafé på Nørrebro. Der var jeg nede og se en digtoplæsning her for et par måneder siden med et af mine yndlingsforlag, som hedder Cris & Guldmann – et lille københavnsk forlag. Det var ret nice«.

Hvor tager du hen, når du trænger til at komme lidt væk fra byen?

»Siden vi flyttede til Amager, har jeg været mange gange ude ved Naturcenter Amager, som ligger ved Kalvebod Fælled. Jeg var derude i dag for at gå baglæns. Jeg har nemlig problemer med mit knæ, og jeg har fået at vide, at det hjælper. Der er nogle kilometerlange stier i én lang linje derude, så man kan roligt gå baglæns uden at kigge sig tilbage. Der er også bare virkelig fed natur deromkring. Det føles, som om man er ægte væk fra byen«.

No items found.
No items found.
No items found.
views