Kulturen er den lim, der binder os sammen. Den giver os noget at tale om, nye perspektiver på tilværelsen, en årsag til at komme ud af stuen og en følelse af at være en del af noget større. Kulturen italesætter de tanker og udfordringer, der præger vores samfund.

Det var en del af motivationen, da Movia, Danmarks største mobilitetsselskab, sammen med Soundvenue, som er en af landets førende kulturformidlere, skabte Kulturator i 2020.
Om Kulturator
Kulturator var et kurateret univers, der guidede til overraskende og berigende kulturoplevelser, som du kunne tage bussen direkte til og fra. Kulturator var aktivt fra 2020 til maj 2023.
Husk…
Soundvenue guider dig til kulturen.
Movia bringer dig til kulturen. 
Soundvenue Group A/S · CVR 30275837 · mail@soundvenue.com · Studiestræde 19, 1 · 1455 København K · 70200012 · Soundvenue Creative
Soundvenue Group A/S
CVR 30275837
mail@soundvenue.com
Studiestræde 19, 1
1455 København K
70200012
Soundvenue Creative
Emil Lange: »Du kan drikke øl og flyversjusser, uden det er Indre By-priser – det er et ægte sindssygt københavnergemmested«
Månedens Kulturator er dj og musiker Emil Lange, der deler ud af sine kyndigste københavnertips til alt lige fra byens bedste floor til tattoos og teater.

»Jeg er ægte københavnerbarn,« indrømmer Emil Lange. Et ægte københavnerbarn, der er opvokset på Østerbro (»inden det blev overtaget af børnefamilier med mange penge«), og som sidenhen har boet på Vesterbro, Nørrebro, Amager og nu – igen – i Indre By.

Emil Lange er med andre ord mere end almindeligt velbevandret i Københavns forskellige kvarterer. Ikke mindst i byens kultur- og natteliv, hvor han i mere end et årti har sat ild til så godt som hvert eneste tænkelige og utænkelige dansegulv, først som dj for navne som Kidd og Suspekt, nu med heftige hits i eget navn som ’Langt Liv’ med Benal, ’Fuck Dig’ med Tobias Rahim, kæmpehittet ’10 år’ med Orgi-E – og ikke mindst den spritnye atypiske (og CV-reflekterende) dansegulvsbasker 'Det her'.

Vi har fanget Emil Lange til en snak om byen, han aldrig kan få nok af – og om alle de bedste steder, den gemmer på.

Hvor går du ud og spiser?

»Jeg kan rigtig godt lide Llama lige ved Kongens Nytorv. Og så har jeg lige opdaget Vækst, som er et Cofoco-sted, der er sindssygt godt. Jeg kan godt lide, man bare kommer ind, og så er der en menu med vinmenu, uden det skal koste 5.000 kroner. Efter corona startede, blev Gorilla i Kødbyen mit stamsted, fordi det er så stort, at det var det eneste sted, der stadig var liv, selvom der var alle de her restriktioner«.

Hvilket sted er bedst til at lave din yndlingsdrink?

»Jeg har altid fået at vide, at når folk fra Italien skal teste et godt pizzeria, bestiller de en margherita. Og sådan har jeg det med espresso martinier. Jeg ved godt, hvordan jeg kan lide en espresso martini, så når jeg skal bestille noget, prøver jeg altid dén af. Lulu på Ravnsborggade og Llama laver gode espresso martininer«.

Hvor går du ud, når du skal høre allerbedst musik?

»Jeg har altid godt kunnet lide Bakken i Kødbyen. Om torsdagen kunne du komme ind og høre hiphop, om fredagen kunne du høre fire piger kun spille Britney Spears med et lille twist, og om lørdagen kunne du høre tre drenge, der kun spiller techno. Jeg er ikke så musiksnobbet, jeg kan godt lide den der blanding af det hele.

Når jeg går ud, kan jeg godt lide, der sker noget andet – også musikalsk. Jeg kan godt lide at blive overrasket. At komme ind uden at vide, hvad der skal ske, eller hvem der spiller. Hvis du skal have en god aften i byen, så er Bakken bare legendarisk, for du kan få nærmest det hele«.

Hvor går du hen, hvis du skal være kulturel?

»Jeg er nok mest teatermand. Det er helt klart det, jeg helst vil, hvis jeg skal noget kulturelt. Min far er jo skuespiller og har sit eget teater nede i Nyhavn, Café Liva. Jeg blev faktisk nærmest undfanget dernede – min far var skuespiller dernede, og min mor arbejdede som bartender. Det er et godt sted, og det er meget nostalgisk for mig at være der.

Jeg er ikke så finkulturel. Men hvis jeg har tid, vil det altid være koncerter eller teater. Jeg kan godt lide at se klassiske forestillinger, som også er lidt sjove. Folketeatret har været gode til at lave store stykker, der også er flotte, hvor du helt glemmer, du er i teatret. Jeg er ikke så meget til moderne teater. Folk med stramt hudfarvet tøj på, der skal danse mærkeligt, mens de siger nogle digte – det forstår jeg ikke«.

Hvor er byens bedste dansegulv?

»Jeg synes, Søpavillonen har ramt den rigtig sygt, og de har et stort dansegulv. Ovenpå er der disco og mere elektronisk musik, der udfordrer dig lidt, og nedenunder er der hits af den anden verden. Det er også der, de bedste dj’s spiller, synes jeg. De har været lidt picky med, hvem de satte på, og det kan jeg egentlig godt forstå nu. Hvis du gerne vil have den der ægte Marbella- eller Las Vegas-klubfølelse, så skal man tage på Arch. De laver god klubmusik, uden det bliver for mainstream«.

Hvor får du lavet dine tatoveringer?

»Hende, der har lavet alle mine tatoveringer de sidste halvandet-to år hedder Luna. Hun har Vintage Ink. Hun er fucking sej. Hun har lavet hele min arm. Hun har tatoveret mig så mange gange, så jeg siger bare: ’Bare lav noget, du synes, der er flot’, og så laver hun det.

Mine ben er jo også plastret helt ind i Suspekt-tatoveringer. Hver gang vi er på tour, får jeg en ny tatovering af Fisse-Klaus, der laver dem oppe på scenen. Jeg er ligeglad med, om folk synes de er flotte – det er alligevel mig, der skal kigge på dem«.

Er der nogen gemmesteder i byen, du har fået øjnene op for på det seneste?

»Nede ved Gammel Strand ligger der ret mange cocktailbarer, der er ret gemmestedsagtige. Men der er også Sabines, der ligger på Teglgårdsstræde i Indre By. Det sygeste gemmested, der sidder aldrig rigtig nogen mennesker, og så er der en dagens ret, som enten er suppe eller tarteletter. Du kan drikke øl og flyversjusser, uden det er Indre By-priser. Det er et ægte sindssygt københavnergemmested«.

Hvor går du hen, hvis du har brug for at slukke lidt for byen?

»Jeg har ikke brug for at slukke for byen. Jeg kan godt lide at gå ned ad alle de her små gader, særligt i Indre By, og finde alle de her små steder. For der findes stadig en masse. Med mine gemmesteder og mit kæmpestore hjerte for Vesterbro og Østerbro kan jeg sagtens tage derhen, hvis jeg får nok. Men jeg er ikke typen, der har behov for at slukke for byen – tværtimod«.

No items found.
No items found.
views